“Ngopen” hidrocentralet, KESH vazhdon eksportin

31/12/2009 17:00

Liqeni i hidrocentralit te Fierzes ka arritur nivelin maksimal, si pasoje e reshjeve te diteve te fundit dhe e shkrirjes se debores.Kjo sasi e madhe uji ne hidrocentral ka rritur kapacitetet per eksportin e energjise.

Drejtori i KESH, Muharem Stojku deklaron se nuk do te kete nderpreje te energjise.

Stojku mohon te kete pasur permbytje te zonave te banuara ne Shkoder, edhe pse ato u dokumentuan ne menyre filmike.

Nderkohe qe permbytjet ne zonen e Lezhes sipas tij ishin pasoje e defekteve te hidrovorit. Reshjet e diteve te fundit kane sjelle 350 milione kilovat ore rezerva energjitike, e barabarte kjo me 14-15 milion euro ne arken e KESH.

Top Channel