Euro vazhdon “sundimin”

27/12/2009 16:10

Euro vazhdon te qendroje e pozicionuar fort ne raportet me monedhen shqiptare. Diten e diele ne tregun valuator nje euro eshte blere mesatarisht per 136,5 lek dhe eshte shitur per 137,2 lek.

Sipas eksperteve valuta e hedhur ne treg keto dite eshte e paket ndaj dhe situata nuk ka ndryshuar. Ata thone se edhe emigrantet qe jane kthyer ne Shqiperi per festa kane sjelle pak valute aq sa nuk ka arritur te ndikoje ne kursin e kembimit valuator

Mesa duket kete fundviti po perseritet i njejti fenomen i periudhes se veres kur pritej qe tregu te mbushej me valute te huaj, kryesisht euro nga ardhja e emigranteve gje qe nuk ndodhi.

Kriza ekonomike ne vendet ku ka me shume emigrante shqiptare si vendet fqinje Itali, Greqi ka bere qe edhe ata emigrante qe kthehen per te kaluar festat prane familjeve ne Shqiperi,te kthehen me duar bosh.

Top Channel