“Climate Express” niset per ne Kopenhagen

05/12/2009 14:50

Treni i klimes, i njohur ndryshe si “Climate Express”, ka marre ne bordin e tij ekspertet e ambientit dhe negociatore te ndryshem ne Bruksel dhe eshte nisur per ne Kopenhagen, ku do te zhvillohet samiti i OKB-se per ndryshimin e klimes.

“Climate Express” eshte pjese e projektit “Train to Copenhagen”, i organizuar nga shoqata WWF per te nxjerre ne pah se transporti luan nje rol thelbesor ne luften kunder ngrohjes globale.

Per udhetimin nga Brukseli ne Kopenhagen treni do te prodhoje me kapacitet te plote 14.2 kilograme emetim gazi serre, shume me pak krahasuar me 43.6 kilograme qe leshon nje automobil dhe 82.4 qe leshon nje avion.

Top Channel