T-Rex “mbreti”? Thjesht nje frikacak…

08/08/2009 16:05

Tiranozauri, kafsha prehistorike qe njihet si mbreti i dinozaurve mund te humbase shume nga “reputacioni” i tij fale nje zbulimi te bere kohet e fundit.

Ai kapej shpesh here me te vegjelit, pasi i pelqente lojrat e rrezikshme me ta, duke evituar keshtu kundershtaret e tij te te njejtit nivel. Kjo nxjerr ne pah friken e tiranozaurit per t’u perballur me te njejtat pesha, cka e nxjerr ne kontrats imazhin e dhene nga kinematografia per kete specie.

Dy studiuesit David Honedhe Oliver Rauhut kane analizuar per nje kohe te gjate sjelljet e dinozaurit, duke dale ne perfundimin se tiranozauri T-Rex preferonte te dilte per te ngrene bar dhe te perzinte nga territoret speciet me te vogla te te njejtit lloj.

Ky studim eshte publikuar ne revisten shkancore “Letharia”, ku theksohet gjithashtu se prania e fosileve te tyre prane atyre te me te vegjelve verteton me se miri nje fakt te tille. 

 

Top Channel