Kriza ekonomike godet “Microsoft”

24/07/2009 04:50

Duket se kriza ekonomike ka prekur edhe gjigandin kompjuterik “Microsoft”. Per here te pare bien shitjet e produkteve te kompanise se Bill Gates.

Te dhenat jane shume me te ulta se ato te parashikuara nga analistet. Kolosi i softuereve ne tre mujorin e fundit ka pesuar nje renia prej 29 % te shitjeve dhe nje humbje prej 17 % te fitimit bruto.

Keshtu nese bilancet e ketij viti do te mbyllen me keto shifra, “Microsoft” do te arkivoje humbjen me te madhe ne pas 23 vjetesh.

Top Channel