“Emri”, Gruevski kerkon ndihmen e Sarkozy

15/05/2009 19:25

Kryeministri maqedonas Nikolla Gruevski, gjate takimit te zhvilluar ne pallatin Elize me presidentin francez Nicolas Sarkozy, ka kerkuar nga ky i fundit nje angazhim me te madh te Frances per zgjidhjen e ceshtjes se emrit.

Pas takimit Gruevski eshte shprehur per mediat se ka mbetur i kenaqur me qendrimin e presidentit francez dhe ka rikonfirmuar angazhimin e Shkupit zyrtar per zgjidhjen e kontestit me Greqine.

“Maqedonia nepermjet procesit te negociatave do te vazhdoje te kerkoje nje zgjidhje qe te mos jete ne dem te interesave kombetare”, ka pohuar Gruevski.

Ai ka saktesuar me tej se pala franceze shprehu mbeshtetjen e saj per integrimin e Maqedonise ne BE dhe NATO.

Top Channel