Izraeli korrigjon bilancin e “Plumbit te Shkrire”

26/03/2009 18:30

Izraeli ka korrigjuar te dhenat e veta mbi numrin e te vdekurve te shkaktuar nga operacioni “Plumbi i Shkrire”.

Sipas sherbimeve sekrete izraelite, bilanci i 22 diteve lufte, nga fundi i dhjetorit deri me 18 janar, ne Rripin e Gazes ishte 1166 te vdekur, 709 prej te cileve militante te Hamas.

Vetem dje shteti izraelit kishte deklaruar se te vdekurit ishin 1370, mes te cileve 600 eksponente te levizjes islamike qe kontrollon Gazen.

Por Qendra Palestineze per te Drejtat e Njeriut, nje organizate joqeveritare, deklaron se viktimat jane 1417, prej te cileve 926 civile dhe nje e treta femije.

Top Channel