Mjekesi, shpiket aparati “bankomat” i analizave

28/02/2009 16:05

Nje pajisje e re dhe qe do ndihmoje per te kryer analizat ne kohe rekord, do te testohet ne disa pika te Londres duke filluar qe nga muaji qershor, cka do te beje qe radhet ne qendrat shendetesore te zvogelohen se tepermi.

Aparati i ngjashem me bankomatin ne forme dhe permasa eshte shpikur nga doktori Kiosk, ndersa prototipet e pare do te instalohen ne hyrje te supermarketeve te Londres. Kush nuk ka deshire te paraqitet tek mjeku, mund t’i kryeje analizat e gjakut, matjen e tensionit, rrahjet e pulsit dhe shume kontrolle te tjera ne aparatin e Doctor Kiosk.

Ky aparat eshte ndertuar ne “Massachusetts Institute of Technology” dhe konsiderohet si nje risi absolute ne fushen e mjekesise qe do te revolucionarizoje sherbimin mjekesor ne mbare globin. “Bankomati i shendetit” eshte kerkuar nga disa qendra tregtare ne Britanine e Madhe dhe qe prej qershorit do te testohet ne shume prej pikave qendrore te Londres.  

 

Top Channel