Sensi i ritmit eshte “ves” i lindur

27/01/2009 19:25

Sensi i ritmit eshte dicka e lindur dhe nuk fitohet gjate kohes qe rritemi.

Kete e thone shkencetaret e Institutit te Psikologjise ne Budapest, sipas te cileve, te sapolindurit arrijne qe ne vitin e pare te perplasin duart dhe kembet sipas ritmit te muzikes.

Studiuesit kane vezhguar me kujdes elektrokardiogramen tek te vegjelit, te cilet ndersa flinin ndienin edhe tingujt e muzikes rock. Ky zbulim eshte shume i rendesishem, sepse nese gjendet nje lidhje mes sensit te ritmit tek te porsalindurit dhe problemeve ne te folur, atehere nje dite mund te behet nje test i bazuar ne sensin e ritmit qe prej diteve te para te jetes.

Top Channel