Obeziteti, “mik” i semundjeve kardiaovaskulare

08/12/2008 09:00

Shendeti i tepert eshte nje nder shkaktaret kryesore te vdekjeve per shkak te kompkimeve kardiovaskulare.

Obeziteti tek njerezit eshte nje armik i betuar pasi sipas nje studimi holandez, 1 nder 3 viktimat e semundjeve kardiovaskulare shkaktohen nga mbipesha.

Sipas Organizates Boterore te Shendetesise, BMC eshte pesha e trupit ne proporcion me gjatesine dhe nese normat kane ne kufijte 18.5-24-9, atehere njerezit kane nje trup normal, por nese BMC eshte 25-29.9 ata jane mbipeshe. Ne rastet kur BMC kalon shifren 30 atehere behet fjale per obezitet.

Top Channel