Wake Up/ “Shtëpia shqiptare” projekti i rrallë që dokumenton vilat e vjetra karakteristike
24/01/2020 10:54

Në çdo qytet, fshat ka shtëpi nga ato të vjetrat, karakteristike. Por jo të gjithë kanë informacionin e nevojshëm në lidhje me historikun e ndërtimit të tyre, stilin arkitekturor, ndryshimet nëpër të cilat kanë kaluar ndër vite dhe gjendjen e tyre aktuale. Por tani në sajë të një projekti të ndërmarrë "The Albanian House" apo " Shtëpia Shqiptare" nga një grup arkitektësh të rinj, ku këta të fundit kanë hulumtuar në terren dhe jo vetëm, duke krijuar një hartë të shtëpive të vjetra karakteristike, e cila në fakt nuk do të na shërbejë vetëm ne shqiptarëve për të mësuar më shumë mbi trashëgiminë tonë kulturore por do të jetë dhe një guidë shumë e mirë për turistët e huaj. Ndërkaq ky është një projekt që nëpërmjet tipologjive karakteristike të shtëpive dëshmohet edhe për një zhvillim të caktuar socio-ekonomik në Shqipëri, nga gjysma e dytë e shekullit të 18-të, deri në gjysmën e parë të shekullit të 20-të. Projektit "The Albanian House" është iniciuar nga dy arkitektet Jora Kasapi dhe Sonia Budini.

Wake Up/ Balerina Klaudia Pepa i dedikohet edhe aktrimit: Modeli im Jenifer Lopez
03/04 11:59
Wake Up/ Klaudia Pepa: Nuk jam aspak e qetë që ditën e parë kur u shfaq ky virus
03/04 11:50
Wake Up/ Në një muaj karantinë të balerinës Klaudia Pepa paska ndodhur gjithçka
03/04 11:46
Wake Up/ Epidemiologët: Situata e Kovid është e stabilizuar. Distancimi social e mbajti në kontroll
03/04 11:39
Wake Up/ Mjeku Julian Balla: Ja si është gjendja e 5 shqiptarëve të shtruar në spitalin e Breshias
03/04 11:35
Wake Up/ Mjeku Julian Balla, nga Breshia: Pacientët shtriheshin në tokë, as barela nuk kishte
03/04 11:32
Wake Up/ Diskriminim me ndihmën financiare Komisioneri letër qeverisë për shtresat vulnerabël
03/04 11:26
Wake Up/ Në studion ku prodhohen maska 100% mbrojtëse, falas për stafet mjekësore dhe policinë
03/04 11:17
Diell dhe rritje temperaturash, ky është parashikimi i motit
03/04 08:33
Wake Up/ Viktimat me sëmundje patologjike vdiqën nga Kovidi apo me Kovid? Vetëm autopsia e ndan
02/04 12:25
Wake Up/ Mira Rakacolli: Si trajtohen fëmijët e prekur me Kovid-19
02/04 12:15
Wake Up/ Si po përjetohet Kovid-19 në familjen e Arjan Harxhit dhe Erjona Shehut
02/04 12:14
Wake Up/ Të mbështesësh mjekët me vepra dhe jo me fjalë: Nisma e Vodafon dhe mjekes sipërmarrëse
02/04 12:12
Wake Up/ Kovid-19 na i bëri duart “copë”. Erjona Shehu këshillon si t’i hidratojmë
02/04 12:08
Wake Up/ A duhet të preken rezervat tona valutore për t’u dërguar para njerëzve në shtëpi?!
02/04 12:06
Wake Up/ Izolimi 24 ditë i aktores Zamira Kita pas kthimit nga Greqia. Ditëlindja vetëm pa miq
02/04 12:03
Wake Up/ Ekonomisti Fatos Çoçoli: Kjo është “Lufta e 3-të Botërore” edhe për ekonominë
02/04 11:57
Wake Up/ Zv.Ministrja Mira Rakacolli: A e kaluam pikun e Kovid-19?! Pyetja që i bëjmë përditë vetes
02/04 11:54
Diell dhe rritje temperaturash, ky është parashikimi i motit
02/04 08:16
Wake Up/ Shtetasit që kanë hyrë në Shqipëri 24 orë nën vëzhgimin e policisë
01/04 12:48