Wake Up/ Shqiptarët të pakënaqur me punën, 57% në kërkim të një pune tjetër
17/01/2020 11:55

60% e punonjësve në Shqipëri të pakënaqur me punën e tyre. Paga, mosvlerësimi, pamundësia për të bërë karrierë dhe angazhimi në punë edhe gjatë fundjavave dhe festave zyrtare janë arsyet e pakënaqësisë. EPPC Albania & Kosovo ka kryer sondazhin e radhës për vitin 2019 “Matja e kënaqësisë në punë dhe faktorët ndikues”. Sondazhi në Shqipëri dhe Kosovë, me shpërndarje rurale dhe urbane, kishte një kampion prej 1,528 intervistash të plota, me punonjës në kompani private dhe institucione publike. - 60% e punonjësve në Shqipëri shprehen të pakënaqur me punën e tyre në 2019 dhe vetëm 40% ndjehen të kënaqur. - 60% shprehen të pakënaqur nga puna në Kosovë, me një ngjyrim më të fortë mes atyre tepër të pakënaqur që janë 11% ndaj 8% në Shqipëri. Vihet re një përmirësim në nivelin e kënaqësisë prej vitit 2017 ku punonjës të kënaqur u shprehën 36% dhe punonjës të pakënaqur 64% kundrejt vitit 2019 ku janë 40% të kënaqur dhe 60% punonjës të pakënaqur.

Wake Up/ Psikologia Muçaj: S’do përqafohemi më, s’do rrimë më gjatë në kafe dhe jashtë shtëpisë
27/03 12:52
Wake Up/ Olti Curri: Tani i drejtohem më shumë zotit dhe informohem vetëm nga media serioze
27/03 12:51
Wake Up/ Iliriana Basha: Kujtoj luftën e Kosovës; 4 vjet në shpi, pa bukë dhe me frikën e vdekjes
27/03 12:50
Wake Up/ Regjisori Altin Basha: E dhimbshme t’i “takoje” prindërit në largësi nga makina
27/03 12:49
Wake Up/ Në familjen e regjisorit Basha izolimi zbuloi hobet; Iliriana mëson piano, Altini vizatimin
27/03 12:49
Wake Up/ Dr. Erion Dasho: Të izolohen të moshuarit dhe të sëmurët. Të rinjtë të punojnë
27/03 12:43
Wake Up/ Izolimi i Olti Currit: Më është çoroditur e gjithë jeta. Më mungon liria
27/03 12:42
Wake Up/ Dy maturante tregojnë si po kryhet mësimi online për provimet e maturës shtetërore
27/03 12:24
Wake Up/ Dr.Erion Dasho: Korona s’do të ketë pasoja katastrofike në Shqipëri. Shkak masat e marra
27/03 12:23
Wake Up/ Pse po stigmatizohen të prekurit me korona?! Flet, psikologia Arjana Muçaj
27/03 12:22
Reshje dhe rritje temperaturash, ky është parashikimi i motit për sot
27/03 08:02
Wake Up/ Uthull dhe sodë buke, ja si duhet t’i lani frutat dhe perimet për të luftuar Covid-19
26/03 12:30
Wake Up/ Epidemiologu Fabian Cenko: Covid-19 nuk mund të kontrollohet vetëm nga Tirana
26/03 12:29
Wake Up/ Epidemiologu Fabian Cenko: Sëmundjet infektive nuk parandalohen me teknologji
26/03 12:29
Wake Up/ Dëshmia e mjekes shqiptare nga Madridi: Situata shumë e vështirë, skenari si i Italisë
26/03 12:23
Wake Up/ “Thriller”-i me emrin Covid-19. Pyetjet që kemi të gjithë mbi koronavirusin
26/03 12:22
Wake Up/ A përhapet Covid-19 nga ushqimet? AKU: Frutat dhe perimet të shiten të paketuara
26/03 12:05
Wake Up/ Gazetari nga Suedia: Pse qeveria beson se virusi mundet me imunitet dhe jo me izolim
26/03 12:03
Wake Up/ Rrobaqepësja nga Lushnja maska falas për stafin e Urgjencës së Lushnjës
26/03 11:59
Erë e fortë dhe reshje, njihuni me parashikimin e motit për sot
26/03 07:45