Wake Up/ “Shkumësi”, drama politike e shoqërisë kosovare vjen në Tiranë
23/05/2019 14:00

Nga skena e teatrit të Prishtinës në atë të Tiranës. Ky është rrugëtimi i shfaqjes "Shkumësi" që do të vihet në skenën e Teatrit Kombëtar Eksperimental në datat 24 dhe 25 maj (e premte dhe e shtunë) ora 20:00. Shfaqja është një alegori politike e ndërtuar sipas formatit teatër i absurdit me element tragjikomik. Historia e “Shkumësit” ndërthuret me kufijtë, me liberarilizimin psikik, mendor e shpirtëror mes njerëzve dhe popujve. Urat në shfaqje përdoren si strategji jetike urbane për komunikimim ndërkomunitar. Është dramë politike që prek problemet e Kosovës që nga përfundimi i luftës. Autori, me ironi dhe nganjëherë edhe me humor, pasqyron realitetin e shoqërisë kosovare, duke pasur parasysh, me delikatesë, të përkujtojë se urat janë për lidhje të popujve e jo për ndarje, duke aluduar qytetin e Mitrovicës. Në këtë shfaqje interpretojnë Faris Berisha dhe Ermal Sadiku i cili është njëkohësisht dhe autor ndërsa regjisori i shfaqjes është Naser Shatrolli.

Parkun e Orikut/ Arkeologë shqiptarë e zviceranë vijojnë gërmimet në pjesën veriore të fontanës
15/09 23:07
Ditët europiane në Elbasan/ Ekspozitë artizanale me kostumet e zonës
14/09 12:43
Fillojnë përgatitjet në Universitetin e Arteve, në Tiranë
14/09 12:40
“Injoranca vret”. Festival filmi për të Drejtat e Njeriut
13/09 15:38
UET Arts Festival, ndahen bursa për talentet që studiojnë në departamentin e ri
13/09 12:53
“Apolo Art Colony”, ekspozitë pikture në Fier frymëzuar nga Darëzeza
13/09 12:47
Shkencëtarët rikrijojnë luanin e Da Vinçit në nder të autorit
13/09 12:26
Tirana Film Festival, nis më 23 shtator me “Pain and Glory” nga Pedro Almodovar
11/09 10:01
Nisin filmimet e 007. “Licensë për të vrarë” për herë të fundit me Daniel Craig
10/09 15:48
3 vjetori i shenjtërimit të Nënë Terezës, ekspozitë në Muzeun Historik Kombëtar
08/09 22:41
Koko Fest/ Prezantohet komedia ‘Karnavalet e Korçës’ nga teatri i Prishtinës
08/09 16:38
Filmime në Vlorë nga Discovery Channel, në kërkim të anijeve të mbytura gjatë LIIB
07/09 13:20
Koncerti “Time capsule”, më 19 shtator në sheshin “Nënë Tereza” këndon Capital T
06/09 20:07
“Shpia e Agës” në Shqipëri. Filmi i Lendit Zeqirit në më shumë se 30 festivale të botës
05/09 20:21
Ekspozitë për harmoninë, në Muzeun Kombëtar veprat e skulptorit Perikli Culi
04/09 19:59
Pirro Misha sapo merr detyrën: Biblioteka, godinë e re
03/09 20:35
Mahnit arkeologët piktura 4 mijë vjeçare, që u gjend në Xhuxh të Mirditës
02/09 14:11
Banesa “Reso” në rrezik shembjeje në Gjirokastër
02/09 12:19
Festivali i Komedisë/ “Kopshti i Qershive” në teatrin “Andon Zako Cajupi”
01/09 16:23
Tirana në festivalin e Mantovas/Letërsia, kultura dhe arti në një stendë të veçantë
01/09 10:19