Wake Up/ Alarmi për minikekët turke në Shqipëri, dyshohet që sjellin paralizë
11/11/2019 12:11

Qendra "Konsumatori shqiptar" kërkon tërheqjen e produktit nga tregu. Italia ndërkohë ka ngritur alarmin. Konsumatorët nga ana tjetër gjithnjë e më shumë po ndërgjegjësohen përsa i përket ushqimeve që konsumojnë, aq më tepër kur bëhet fjalë për produkte që kanë si konsumator veçanërisht fëmijët. Prej disa ditësh në Itali është ngritur alarmi për minikekët turke të emërtuara “Luppo” të cilat sipas një video të publikuar në youtube kanë brenda plastikë (pilula të vogla) e cila dyshohet se sjellë paralizë. Ky alarm fillimisht ka filluar nga Izraeli dhe në mënyrë të shpejtë është shpërndarë në Itali, produkt i cili ka vite që kërkon të futet në treg, duke sjell kështu shqetësim veçanërisht tek shumë nëna të cilat pasi kanë parë këtë video kanë pasur reagime të ashpra përsa i përket kontrolleve që duhet të ndërmerren. Lidhur me këtë ka pasur dhe persona skeptik, por ama alarmi është përhapur menjëherë. Duke qenë se këto minikekë janë në shitje dhe në Shqipëri, Qendra “Konsumatori shqiptar” ka reaguar duke publikuar videon qarkulluese për të cilën i ka dërguar një kërkesë për informacion Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, për të marrë informacione në lidhje me praninë e tyre në tregun shqiptar, masat që do merren dhe tërheqja e produktit nga tregtimi.

Emisioni i plotë – Wake Up, 10 Dhjetor 2019
10/12 16:46
Wake Up/ StrinGirls-at shqiptare që bëjnë muzikë Deep House me motive jugu
10/12 13:05
Wake Up/ Bujar Kapexhiu: Festivalin e 11-të dikur e përjetova si dramë sot si komedi
10/12 12:48
Wake Up/ Agim Baçi: Nobelistin Peter Handke, refuzojnë ta lexojnë në Shqipëri
10/12 12:24
Wake Up/ Frikë nga epidemia, vaksinohen banorët në kampet e tërmetit
10/12 12:10
Wake Up/ Bonusi i qirasë për 2000 familje të pastreha nga tërmeti është 1.800-2700 lekë
10/12 11:25
Emisioni i plotë – Wake Up, 09 Dhjetor 2019
09/12 14:02
Wake Up/ Bes Kallaku pohon se do të ketë dhe një “Falco 2”
09/12 12:18
Wake Up/ “Bleona Qeretit edhe 10 milionë dollarë t’i japësh prapë nuk kënaqet”
09/12 11:57
Wake Up/ Bes Kallaku: Në Bubq janë 300 shtëpi të dëmtuara, ka ende nevojë për ndihmë
09/12 11:24
Wake Up/ “Amaneti i babait tim: Shërbim shëndetësor falas për shqiptarët”.
09/12 11:15
Wake Up/ Arratisja e baritonit durrsak, Gëzim Myshketa
09/12 11:15
Wake Up/ Mjekët shqiptarë të Amerikës vizita falas për shqiptarët
09/12 11:07
Wake Up/ Ora e parë e mësimit sot në shkolla: Si të reagojmë në rast tërmeti
09/12 11:02
Wake Up/ Nisma për të ndihmuar studentët e Durrësit për tarifat universitare
09/12 10:57
Emisioni i plotë – Wake Up, 06 Dhjetor 2019
06/12 16:50
Wake Up/ “Tërmeti dhe pema”, përralla e Arbërit 7 vjeçar nga Durrësi
06/12 13:22
Wake Up/ Shqiptari Dastid Ferati; Nga kampet e Kenias në rrënojat e Durrësit dhe Thumanës
06/12 12:55
Wake Up/ Rriten kërkesat për tokë. Njerëzit duan ti ndërtojnë vetë shtëpitë
06/12 12:38
Wake Up/ Çdo dëm nga tërmeti do të kompensohet. Garantojnë kompanitë e sigurimeve
06/12 12:00