Turistët pushtojnë Korenë e Veriut, Peniani vendos kufizime për shkak të numrit të lartë
18/06/2019 16:35

Turistet kinezë kanë pushtuar Korenë e Veriut; interesi është kaq i madh sa Peniani është detyruar të vërë një kufi për mbërritjet. Gati 70 vjet pasi Mao Ceduni dërgoi miliona ushtarë për t’i shpëtuar trupat e Kim il Sung nga disfata, ndërsa burrat e gjeneralit Douglas MacArthur marshonin në gadishullin Korean, Kina mbetet mbështetja e vetme diplomatike e vendit të izoluar ndërkombëtarisht dhe njëkohësisht, partnerja e tij më e madhe e tregtisë dhe një burim i vazhdueshëm ndihme.