Saharaja, “mbi” Europë. Rëra e shkretëtirës po shkon drejt Artikut
08/01/2018 14:11

Në kohën kur i ftohti nga Spanja dërgon borë në kodrinat e Saharasë, mes Marokut dhe Algjerisë, fillimjava sjell në kontinentin e vjetër shirokun e madh saharian, i cili do të shtyjë pluhur e rërë nga shkretëtira e veriut të Afrikës drejt rrethit polar arktik.