Receta NSHT- Polenta me sepie kallamar dhe salcë domate
19/01/2018 15:19

Polenta është një recetë e përgatitur nga mielli i misrit, i cili bëhet qull. Në zona të ndryshme të Shqipërisë, një gatim i përafërt është edhe qulli i misrit në veri, harapashi apo kaçamaku i njohur në zonën e Labërisë, ku përveç ujit dhe kripës i shtohen dhe të përbrëndshmet e qengjit, djathë e gjalpë.