OKB: 7 milionë fëmijë të privuar nga liria
18/11/2019 20:39

Vlerësohet se 7 milionë fëmijë nuk janë të lirë, por të burgosur në burgje policie, qendra të paraburgimit për emigrantë, shtëpi për persona me aftësi të kufizuara, institucione të qendrave sociale, sipas një studimi të Kombeve të Bashkuara për të drejtat e njeriut. Autorët deklaruan se vlerësimet e tyre konservatore shkojnë kundër Konventës për të Drejtat e Fëmijëve, një pakt i OKB midis 200 vendeve që lejon ndalimin e personave nën moshën 18 vjeç si një masë afatshkurtër e zgjidhjes së fundit. “Megjithëse është bërë përparim vitet e fundit për të adresuar problemin, duhet të bëhen shumë më tepër për të nxjerrë fëmijët nga institucionet penguese”, deklaroi Manfred Nowak, një studiues austriak për të drejtat që drejtoi studimin. “Është përgjegjësia jonë për t’u dhënë fëmijëve kujdestarinë e fëmijërisë së tyre”, shkroi ai. Raporti paralajmëron se çrregullimet psikiatrike midis fëmijëve mund të rriten dhjetëfish gjatë paraburgimit dhe se fëmijët e lëshuar vdesin shumë më të rinj se ata që nuk janë arrestuar kurrë. Ekipi i Nowak zbuloi se të paktën 410 000 fëmijë mbaheshin në burgje çdo vit dhe në paraburgim, ndërsa 1 milion mbaheshin në arrest policor.

Trump dhe Putin, liderët që admiron Erdogan
11/12 19:45
Revista “Time” shpall personin i vitit Greta Thunberg
11/12 19:30
Lituani: Ushtria digjitale kundёr krimit kibernetik
11/12 17:28
Shtëpia e Bardhë: Akuzat e demokratëve e forcojnë presidentin
11/12 17:25
Trump paralajmëron Rusinë kundër ndërhyrjes në zgjedhje
11/12 17:23
Nëntë vende të BE për “integrimin e përshpejtuar” të Ballkanit Perëndimor
11/12 17:11
Vuçiç uron nobelistin Handke: Serbia ju konsideron mik të vërtetë
11/12 16:51
Filmi më i ri për Krishtlindje – “Kur Hitleri vodhi lepurin ngjyrë trëndafili”
11/12 16:46
Rregullat e reja të emigrimit/ Gjermania: Do të hyjnë në fuqi që nga 1 marsi
11/12 16:36
Jo apartamente për të huaj/ Diskriminim në gjermani. kërkohet dëmshpërblim
11/12 13:38
Fluturon avioni elektrik/ Kryhet fluturimi i parë në Vancouver
11/12 12:45
“Karta e Adriatikut”/ Xhaçka: Të forcojmë punën dhe angazhimin tonë në kuadër të NATO
11/12 12:17
Kryeministrja më e re në botë. Jeton në një apartament me qira me të ëmën
10/12 19:50
Procesi për shkarkimin e Trump, demokratët bëjnë publike dy akuzat
10/12 18:52
Emmanuel Macron vazhdon reformat e pensioneve pavarësisht grevave
10/12 18:29
Ballkani i cenuar nga “fake news”/ Në krye për lajme të rremë, mediat serbe në Bosnje
10/12 17:05
Vepra e re e Banksy/ Artisti kontrovers tregon disa nga sekretet e tij
10/12 16:10
“Tsunami Demokratik”/ Organizon tubim para “El Clasico”
10/12 12:50
Libra për Krishtlindje, dhuratat më të shumta në Islandë
10/12 12:46
Sidney pushtohet nga tymi/ Shkak djegia e pyjeve, nivel i lartë rrezikshmërie
10/12 12:43