Njerëzit kanë humbur kontaktin me realitetin duke përdorur pa kriter teknologjinë virtuale
22/02/2020 20:00

Igli Tashi, studiues shqiptar që prej vitesh jeton në Lozanë, është një nga intelektualët më të shquar të diasporës shqiptare në Zvicër, doktor i shkencave në Sistemet e Informacionit, fusha e meanaxhimit të riskut dhe sigurisë së informacionit, kërkues shkencor në Fakultetin e Ekonomisë, Universiteti i Lozanës është i ftuar këtë episod në emisionin "Diapsora". I pyetur në lidhje me krimin kibernetik dhe përhapjen e këtij fenomeni, ndaj sulmeve të mundshme të kësaj natyre, profesor Tashi është shprehur që mund të shkojnë deri aty sa të cënojnë edhe sigurinë personale. Hakerat mund të marrin të dhënat personale të një individi, duke çuar në shantazhe, pedofili dhe madje edhe dëme të mëdha ekonomike të bizneseve. Sulmet kibernetike kanë potencial për të dëmtuar rëndë dhe sistemin financiar e bankar, pothuajse çdo ditë bankat e zvicrës sulmohen nga hakerat, dhe dëmi më i madh që mund ti bëhet një banke është reputacioni i saj, dhe humbja e besimit, se sa dëmi financiar që mund t'i shkaktohet. Autore e Diaspora: Ledja Liku

Babë e bir të izoluar në Itali.Shqetësim, ankth për prindërit, dhe sfidat e emigirimit
28/03 21:30
PO! Mund të riinfektohen përsëri me Coronavirus. Virusi tek disa persona krijon probleme në zemër
21/03 20:00
Jeta mes Romës dhe Shkodrës, sfidat dhe situatat “bullizuese” në vitet e para në Itali
14/03 20:01
Endrrat e mia i bëra realitet në terren të panjohur dhe udhëkryqe të mëdha
07/03 20:01
Emigrantëve i kërkonin analizat e Tuberkulozit. Jam ndjerë dy herë e huaj në Kalabri
29/02 20:00
Njerëzit kanë humbur kontaktin me realitetin duke përdorur pa kriter teknologjinë virtuale
22/02 20:00
Shefi që ka gatuar për Bill Clinton rrëfen historinë e tij dhe synimin për “Hell’s Kitchen Albania”
15/02 20:00
Më mungon deti, dhe klima e Ulqinit. Të ardhmen e fëmijëve e shikoj të sigurtë në Gjermani
08/02 20:00
Në 4 vite asnjë cent nuk kam fituar nga fotot në Prishtinë. Jeta në trojet tona shumë e vrazhdë…
01/02 20:00
Diasporës i duhet dhënë besim, hapësira dhe një rol i rëndësishëm
25/01 20:00
U largova nga Shqipëria pasi asgjë nuk më plotësonte, përshtatej, e më jepte liri mua si artist
11/01 20:00
Dua të realizoj në Kanada ëndrrën time si aktor filmash
28/12 20:00
Shumë punë, pak fjalë dhe dëshpërim. Në USA demotivohesh mijra herë deri sa arrin një copëz suksesi
14/12 20:00
Shqipëria do të bëhet kur të gjithë shqiptarët të bashkohen pa interes
07/12 20:00
Kam kaluar traumë. Nuk lëvizja dot nga Anglia, sepse më bllokuan pasaportën shqiptare rreth 1 vit
23/11 20:00
Në Suedi personat me çrregullime mendore, të alkolizuar,të droguar kërkojnë kurim, nuk ngurrojnë…
16/11 20:00
Kam qëndruar pa ngrënë, nuk më mjaftonin paratë në New York. Por arrita synimet e mia…
09/11 20:00
Të sfidosh vdekjen, e të rilindësh kampion. Historia e sportistit që nuk u dorëzua kurrë…
02/11 20:00
Serbët më dogjën shtëpinë. Jam përballur e vetme me presione, terren të vështirë, por kam guxuar…
30/10 20:00
Me një çantë, dhe 2 panine u nisa i vetëm për të triumfuar tek “Amici di Maria De Filippi”
26/10 20:00