“Në shtëpinë tonë”/ Muzeu i Pogradecit i pasur me fakte historike por me mungesë në investime
22/05/2019 11:37

Muzeu i Pogradecit ndodhet në qendër të këtij qyteti dhe ka 3 pavione kryesore të dedikuara arkeologjisë, etnografisë dhe historisë. Faktet dhe dokumentet historik janë vendosur në mënyrë kronologjike dhe tipologjike por informacione te detajuara na i jep sot arkeologia Froseda Angjellari Tola. Gjithashtu ajo i bën thirrje instancave përkatëse që të investohet tek ky muze pasi të gjitha dëshmitë historike skanë as rafte ku të vendosen për tu ruajtur dhe prezantuar.