Ne Shtepine Tone, 13 Shkurt 2018, Pjesa 2 – Muzeu Etnografik
13/02/2018 21:44

Muzeu Etnografik në Elbasan u krijua në vitin 1986 në shtëpinë e Sejdinëve e cila është ruajtur si monument, një ndërtesë karakteristike me çardak, e veçantë në llojin e saj në trevën e Elbasanit. Ajo është përcaktuar si simbol i shtëpive elbasanase. Në planin arkitekturor, banesa e ndërtuar në vitin 1870 ngjan me shtëpitë karakteristike të Beratit dhe Shkodrës, por ka shumë elementë që e bëjnë unike.Gazetari ynë, Valon Gashi, ka bërë një “guid“ së bashku me drejtorin e këtij muzeu për të pasqyruar vlerat historike që ruhen në këtë godinë.