Në emër të njeriut, për njeriun/ “Rada” fshati i harruar i tërmetit – Fshatrat e Shqipërisë
03/12/2019 16:53

Shqipëria është në provën e saj të madhe. Të shumta janë edhe dilemat e një populli në provë. Dilema që ndjekin të gjithë kronikanët, përcjellësit e lajmeve, njerëz të thjeshtë dhe mbarë opinionin botëror që ka mbërthyer sytë për nga ne. Shqipëria e gjunjëzuar nga natyra dhe shkaqet natyrore në zgrip të ekzistencës dhe në mbushjen e një dhembje të papërshkruar e gati apokaliptike, ndjehet nën traumë duke shpresuar të ringrihet nën një urtësi të lexuar qartë: Në emër të njeriut, për njeriun. Në emër të trashëgimtarëve që sot janë në hapat e parë, në emër të një dinjiteti të shfaqur për t’u rimëkëmbur pa zhurmë. Ilnisa Agolli, ishte në fshatin Radë në Durrës. Një episod në “Fshatrat e Shqipërisë” si rrallë herë i trishtë. Fshati dukej i harruar dhe njerëzit e lënë pas dore. Njerëz në hall. Njerëz që kishin ftohtë. Njerëz të trembur. Po kush janë heronjtë që i mbijetuan goditjes natyrore, në tragjedinë e nëntorit? Sot ata janë të gjithë në thirrjen e parë. Ndihmën e parë. Por çfarë thonë? Cilat janë dilemat, ankesat dhe të vërtetat e pazbuluara aty?

Shmili lashtë, katundi më i madh i malësive të Elbasanit – Fshatrat e Shqipërisë
25/07 18:00
Fshatrat e agrumeve ku punon e gjithë Shqipëria, Mursi dhe Xarrë – Fshatrat e Shqipërisë
18/07 18:00
Një Itali e vogël në tokën tonë – Fshatrat e Shqipërisë
11/07 18:00
Spiten i Lezhës dhe Kisha e Prullit, vendi që duhet të shkojmë – Fshatrat e Shqipërisë
04/07 18:25
Fshati ku hapet çdo portë, Arrëza e Devollit – Fshatrat e Shqipërisë
27/06 18:00
Dukati, fshati që dhe princat do e kishin zili – Fshatrat e Shqipërisë
20/06 17:27
LESKOVIKU I KOLONJËS, vatra e mbushur me histori të lëna pas – Fshatrat e Shqipërisë
13/06 18:00
Fshati në Zadrimë, i ngritur mes besimit dhe agroturizmit: TROSHAN – Fshatrat e Shqipërisë
06/06 18:00
Lura, mrekullia që duhet shpëtuar – Fshatrat e Shqipërisë
30/05 16:51
Fshati që jeton vetëm nga peshkimi, ZOGAJ në Shkodër -Fshatrat e Shqipërisë
23/05 17:13
Fshatrat e LABINOTIT, ku qytetërimet mbulojnë njëri tjetrin – Fshatrat e Shqipërisë
16/05 18:00
Histori përballë detit ” NË QEPARO” – Fshatrat e Shqipërisë
09/05 18:00
Këtë të shtunë “Fshati i malit dhe detit, QEPARO” – Fshatrat e Shqipërisë/ Promo
07/05 19:21
Fshati që mbetet mister në Gramsh, GRABOVA – Fshatrat e Shqipërisë
02/05 18:01
Ndroqi, fshati shekullor dhe kalaja që po harrojmë – Fshatrat e Shqipërisë
25/04 19:30
Divjakë/ Karavasta, një parajsë në kohë pandemie – Fshatrat e Shqipërisë
18/04 18:01
“Divjaka në sfidë me Covid-19”, kthen nesër në Top Channel “Fshatrat e Shqipërisë”
17/04 19:50
Fshati ku jetonin mbretërit, Mokra e Pogradecit – Fshatrat e Shqipërisë
07/03 18:01
Historia e një fshati trimërie dhe bese, Zogjaj i Bulqizës – Fshatrat e Shqipërisë
29/02 18:00
Fshati “Asim Zeneli”, thesari i Gjirokastrës – Fshatrat e Shqipërisë
22/02 18:00