Në 4 vite asnjë cent nuk kam fituar nga fotot në Prishtinë. Jeta në trojet tona shumë e vrazhdë…
01/02/2020 20:00

Nik Morina është fotograf profesionist që jeton në Philadephia. Që prej vitit 2009 vendosi te shpërngulej nga Anglia drejt USA. Ai vendosi të largohej nga Prishtina dhe të ndjekë pasionin e tij për fotografinë, dhe sot ka studion e tij ku realizohen photoshooting komerciale, si dhe photoshooting për evente private. Në Kosovë ai ka punuar rreth 4 vite si fotograf dhe nuk ka arritur të sigurojë të ardhura financiare kurrë nga fotografia. Ka punuar shumë punë të ndryshme, dhe kurrë nuk e ka braktisur pasionin e tij për fotografinë. Një ndër mbështetësit e tij në USA ka që qenë fotografi Fadil Berisha. Ai është fotograf në shumë dasma amerikane. Nik përveç studios së tij të fotografisë ka dhe kafe të tijën, ku kryesisht frekuentohet nga Amerikanë. Në intervistën e dhënë për emisioni diaspora, ai ka treguar rrugëtimin e tij në USA, punët e para dhe si arriti të ndërtojë studion e tij profesionale. I pyetur nëse do të rikthehej në vendlindje, ai është shprehur që është në planet e tij në të ardhmen të jetojë në bregdetin shqiptar. Autore e Diaspora : Ledja Liku

E vështirë të gjesh dikë për t’i kërkuar ndihmë. Në Itali do shkoja për të ndihmuar vullnetarisht
04/04 20:01
Babë e bir të izoluar në Itali.Shqetësim, ankth për prindërit, dhe sfidat e emigirimit
28/03 21:30
PO! Mund të riinfektohen përsëri me Coronavirus. Virusi tek disa persona krijon probleme në zemër
21/03 20:00
Jeta mes Romës dhe Shkodrës, sfidat dhe situatat “bullizuese” në vitet e para në Itali
14/03 20:01
Endrrat e mia i bëra realitet në terren të panjohur dhe udhëkryqe të mëdha
07/03 20:01
Emigrantëve i kërkonin analizat e Tuberkulozit. Jam ndjerë dy herë e huaj në Kalabri
29/02 20:00
Njerëzit kanë humbur kontaktin me realitetin duke përdorur pa kriter teknologjinë virtuale
22/02 20:00
Shefi që ka gatuar për Bill Clinton rrëfen historinë e tij dhe synimin për “Hell’s Kitchen Albania”
15/02 20:00
Më mungon deti, dhe klima e Ulqinit. Të ardhmen e fëmijëve e shikoj të sigurtë në Gjermani
08/02 20:00
Në 4 vite asnjë cent nuk kam fituar nga fotot në Prishtinë. Jeta në trojet tona shumë e vrazhdë…
01/02 20:00
Diasporës i duhet dhënë besim, hapësira dhe një rol i rëndësishëm
25/01 20:00
U largova nga Shqipëria pasi asgjë nuk më plotësonte, përshtatej, e më jepte liri mua si artist
11/01 20:00
Dua të realizoj në Kanada ëndrrën time si aktor filmash
28/12 20:00
Shumë punë, pak fjalë dhe dëshpërim. Në USA demotivohesh mijra herë deri sa arrin një copëz suksesi
14/12 20:00
Shqipëria do të bëhet kur të gjithë shqiptarët të bashkohen pa interes
07/12 20:00
Kam kaluar traumë. Nuk lëvizja dot nga Anglia, sepse më bllokuan pasaportën shqiptare rreth 1 vit
23/11 20:00
Në Suedi personat me çrregullime mendore, të alkolizuar,të droguar kërkojnë kurim, nuk ngurrojnë…
16/11 20:00
Kam qëndruar pa ngrënë, nuk më mjaftonin paratë në New York. Por arrita synimet e mia…
09/11 20:00
Të sfidosh vdekjen, e të rilindësh kampion. Historia e sportistit që nuk u dorëzua kurrë…
02/11 20:00
Serbët më dogjën shtëpinë. Jam përballur e vetme me presione, terren të vështirë, por kam guxuar…
30/10 20:00