Lindje Perëndim:Pavarsisht skandaleve, përse e duan kaq shumë francezët Jacques Chirac-un?
07/10/2019 17:29

Francezëve i pëlqen t`i vajtojnë siç duhet ish-presidentët. Mijëra vetë u mblodhën për t`i bërë homazhet e fundit Jacques Chirac-ut; një ditë zije kombëtare u shpall në nder të tij, flamuri ringjyrësh u ul gjithandej në gjysëm shtizë e madje edhe nëpër shkolla u mbajt një minutë heshtje. Eventet kulmuan me një ceremoni ushtarake dhe një funeral masiv. Me dhjetëra liderë botërore u mblodhën në Paris për t`I dhënë lamtumirën e fundit njeriut që shërbeu si presidenti I Francës nga vitit 1995 deri në 2007-tën, gjatë një karriere politike të shtrirë në plot katër dekada, të shënjuar nga skandale korrupsioni, por që nuk e zbehën adhurimin për të.