Lindje Perëndim: Gratë e Isis-it!
28/10/2019 12:48

Qeveria britanike u përball me kritika të mëdha kur vendosi t`i hiqte nënshtetësinë një të reje londineze, e cila i ishte bashkuar Shtetit Islamik në Siri. Shamima Begum-it sapo i kishte vdekur fëmija në kamp. Vajza, që tani thotë se urren Isis-n, lutet që të kthehet në shtëpi. Ajo ka pasur dhe dy fëmijë të tjerë, të cilët fatkeqesisht, e kanë humbur gjithashtu jetën, çka dëshmon qartë se në çfarë kushtesh të tmerrshme kanë jetuar. Begum, sot 19 vjeçe, u largua nga Mbretëria e Bashkuar në vitin 2015, së bashku me dy vajza të tjera, Amira Abase dhe Kadiza Sultana. Por nënshtetësia iu hoq vetëm asaj. Përse? Arsyeja gjendet tek indinjata që kjo vajzë shkaktoi gjatë një interviste për gazetën Times , ku nuk shfaqi asnjë lloj ndjeshmërie nga mizoritë e kryera prej anëtarëve të grupit gjatë kohës që ishte me ta. ``Kur pashë kokën e parë të prerë të hedhur në një kosh, nuk më ra të fikët. Ajo i përkiste një luftëtari të kapur në betejë, një armiku të Islamit. Mendova vetëm për atë që do t`i kishte bërë ai një gruaje myslimane, po të kishte pasur rastin.``