Ditëlindja e nobelistes së parë, Jane Addams
06/09/2018 15:49

Bota feston këtë të enjte ditëlindjen e Jane Addams. Gruaja, që la trashëgimi një sërë vlerash, jetoi në fund të shekullit të XIX dhe fillim të shekullit XX. Puna e nobelistes së parë femër amerikane në vitin 1931 rezonon edhe sot. Punonjëse sociale dhe aktiviste janë disa nga titujt që vlejnë për të.