Borxhi i qeverisë me TVSH/ Për vitin 2019 janë 125 milionë të parimbursuar
23/11/2019 19:48

15.4 miliardë lekë, rreth 125 milionë euro pritet të jetë stoku e TVSH-së të parimbursuar në 2019, nga qeveria për biznesin. Ministria e Financave thotë se pjesa më e madhe e kësaj shume, rreth 85 përqind i takon gazjellësit “Tap”, 5 përqind për “Ayen Energy” dhe pjesa tjetër 10 përqind ose 12.5 milionë euro I takon bizneseve të ndryshme. TVSH e pa rimbursuar do të futet në një skemë pagese me këste dhe për një vit e gjysmë, thonë zyrtarët e Ministrisë së Financave, ky borxh do të zerohet. Vonesat në rimbursimin e TVSH-së ka shkaktuar jo pak probleme, sidomos për bizneset eksportuese të fasionerisë dhe të produkteve bujqësore. Ndërkohë që Ministria e Financave thotë se për këtë kategori biznesesh proceduat kanë nisur të përshpejtohen. Vonesat në rimbursimin e TVSH-së nisën të shfaqeshin në vitin 2017,kur kërkesat për rimbursim u rritën ndjeshëm për shkak të investimeve të mëdha si TAP apo kaskada e Devollit.

OTP Bank hap degën e 12 në Tiranë/ Në të gjithë Shqipërinë banka operon me 38 degë
22/06 17:37
Subvencionet për fermerët/ Bletërritësi e nisi me pak koshere & sot ka 200 pas mbështetjes nga AZHBR
04/06 19:57
Top News – Pandemia dhe ekonomia/ Banka e Shqipërisë, merr disa masa
04/05 21:41
408 biznese për garancinë sovrane/ Kanë aplikuar për kredi për të paguar pagat dhe likuiditet
30/04 19:39
Ekonomia do të tkurret me 5%/ Raporti i BB për shqipërinë dhe Ballkanin pas pandemisë
29/04 19:38
Top News – Pandemia dhe ekonomia/ FMN këshillon autoritetet Shqiptare
26/04 10:59
Me leje, po nuk do kenë punë/ Hotelet nuk presin dot pushues & agjencitë turistike nuk kanë lëvizje
21/04 19:59
Covid-19 godet turizmin/ Biznesi në Durrës kërkon lehtësim të Tvsh-së
13/04 19:22
Marrëveshja me bankat e nivelit të dytë për pagat e bizneseve, miratohet VKM-ja e garancisë
08/04 02:11
Financimet gjigande për ekonominë/ Vendet e zhvilluara nxitojnë të shpëtojnë biznesin nga kriza
07/04 20:29
Të papunë nga koronavirusi/ Të punësuarit në hotele dhe restorante nuk marrim në pagat
07/04 20:23
Top News – Obligacioni qeveritar/ Sigurohen 100 mln euro borxh
07/04 12:13
Do shtohen lekët në qarkullim/ Çfarë efekti ka. Shpjegimi i ekspertit Ardian Civici
03/04 19:15
Top News – Ekonomia e rrezikuar/ Tabaku publikon raportin e S&P
01/04 13:22
Banka e Shqipërisë ul në 0.5% normën e interesit, Sejko: Minimizojmë pasojat e pandemisë
25/03 13:45
Tatimet, kontroll për çmimet/ Janë rritur nga grosistët dhe tregëtarët e vegjël
16/03 15:35
Top News – COVID-19, biznesi i vogël: Kërkon paketë me masa lehtësuese
16/03 11:26
FMN: Fonde për shëndetësinë/ Deklarata nga Uashingtoni për Shqipërinë: Zbutja e impaktit, prioritare
14/03 15:12
Top News – FMN, Covid19 dhe tërmeti/ Arsyet pse ekonomia shqiptare do të ngadalësohet
14/03 10:31
Pas tërmetit më pak taksa/ Bizneset e dëmtuara do të lehtësohen
07/03 12:34