Kosovë, sistemi i drejtësisë nuk mbron dëshmitarët
15/09/2015 13:50
Sistemi i drejtësisë në Kosovë nuk është në gjendje t’i mbrojë dëshmitarët. Ky është përfundimi në të cilin ka dalë hulumtimi “Mbrojtja e Dëshmitarëve”, realizuar nga Qendra për Hulumtim, Dokumentim dhe Publikim.

Sipas studimit, Ministria e Drejtësisë nuk ka procese të përcaktuara për sistemin prokurorial dhe gjyqësor për mbrojtjen e dëshmitarëve.

Besa Kabashi, drejtuese e QHDP-së, ka deklaruar se, në fillim kredibiliet mbi çështjen ka pasur EULEX-i, por që më vonë e ka humbur atë dhe është trashëguar nga institucionet e Kosovës.

Sipas saj, qytetarët kanë shumë pak besim tek institucionet e Kosovës dhe nuk duan të dëshmojnë, gjë që ka ndodhur sidomos në rastet e fundit të EULEX-it.

/ Top ChannelMË TË LEXUARAT
Top Channel 2001 - 2016
Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.