Shqipërisë do t’i duhet të shpenzojë të paktën 50 milionë euro të tjera për të blerë energji elektrike nga importi gjatë dy muajve të ardhshëm.
Energjia nga dielli, qeveria garant për blerjen Energjia nga dielli, qeveria garant për blerjen
Që vendi të mos përballet në periudhë thatësirash me koston e lartë e të blerjes së energjisë nga importi, qeveria po nxit diversifikimin e burimeve për prodhimin e energjisë, për të zbutur varësinë 100 % nga uji.

Kujdes energjinë! OSHEE: Është rritur ndjeshëm konsumi Kujdes energjinë! OSHEE: Është rritur ndjeshëm konsumi
Jo vetëm në Tiranë por në shumë qytetet ditët e nxehta janë shoqëruar me ndërprerje të energjisë elektrike. Tharja e burimeve ujore ka bërë që të ulet prodhimi venndas i energjisë dhe pjesa më e madhe e konsumit ditor të sigurohet nga importi.

Energjia elektrike, 55 për qind nga importi Energjia elektrike, 55 për qind nga importi
Plot 55 për qind e energjisë që po hidhet në rrjetin e Operatorit të Shpërdarjes së Energjisë, importohet.

Rikthehet importi i energjisë, 18 mln euro për ta blerë nga jashtë Rikthehet importi i energjisë, 18 mln euro për ta blerë nga jashtë
Situata e vështirë hidrike e ka detyruar Operatorin e Shpërndarjes të hapë me shpejtësi procedurat për të nisur importet e energjisë.

Energji nga era, zonat e preferuara Shëngjini dhe Karaburuni Energji nga era, zonat e preferuara Shëngjini dhe Karaburuni
Tepelena do të jetë parku i parë eolik në Shqipëri që do të prodhojë energji nga era me një kapacitet 13 megavat.

Rama në Lezhë: Rritëm investimet në energjitikë Rama në Lezhë: Rritëm investimet në energjitikë
Nënstacioni elektrik i Lezhës ka rinisur punën pas rikonstruksionit nga OSHEE në vlerën 1.9 milion dollarë.

Interkonjeksione private, qeveria detajon rregullat e investimeve Interkonjeksione private, qeveria detajon rregullat e investimeve
Edhe privatët mund të investojnë në Shqipëri në ndërtimin e linjave të interkonjeksionit të tensionit të lartë me vendet e huaja. Qeveria ka detajuar rregullat se si mund të investohet në këto linja private. Investimi duhet të jetë krejtësisht i ri, jashtë rrjetit ekzistues  të Operatorit të Sistemit të Transmetimit.

Faturimi elektronik, Rama: Leximi do bëhet katër herë në vit Faturimi elektronik, Rama: Leximi do bëhet katër herë në vit
Qytetarët shqiptarë brenda vitit 2017 do të faturohen vetëm në mënyrë elektronike, për të shmangur abuzimin nga ana e faturistëve.

Energjia, tenderët elektronikë, do shmangen ofertat me zarf Energjia, tenderët elektronikë, do shmangen ofertat me zarf
Brenda qershorit tenderët për blerjen e energjisë nga importi do të bëhen vetëm në formë elektronike. Rregullorja e re e Entit Rregullator të Energjisë po diskutohet me grupet e interesit. Sipas OSHEE, do të ngrihet një platformë elektronike, e cila do të shmangë ofertat me zarfe dhe fakse.

Operator publik të veçantë për energjinë e rinovueshme Operator publik të veçantë për energjinë e rinovueshme
Në vendosjen e tarifave të energjisë elektrike ERE do të bëjë detajimin e kostove për çdo konsumator sipas llojit të energjisë së prodhuar.

Energjia për bizneset, kërkohet shtyrja e furnizimit të hapur Energjia për bizneset, kërkohet shtyrja e furnizimit të hapur
Në fillim të këtij viti 70 biznese të mëdha duhet të gjenin vetë furnizuesin e energjisë elektrike, duke dalë kështu në treg të lirë. Por përfaqësues të sipërmarrjes i kërkuan ministrit të Energjisë shtyrjen e këtij afati me një vit.

Interkonjeksioni, Prishtina: Të penalizohet Serbia Interkonjeksioni, Prishtina: Të penalizohet Serbia
I pyetur mbi bllokimin e linjës së interkonjeksionit Kosovë-Shqipëri, zëvendësministri i Energjisë së Kosovës thotë se Prishtina i ka kërkuar Sekretariatit të Komunitetit të Energjisë në Vjenë të penalizojë Serbinë.

Rritet me 10% konsumi i energjisë, Gjiknuri: Shpërblim punonjësve të OSHEE-së Rritet me 10% konsumi i energjisë, Gjiknuri: Shpërblim punonjësve të OSHEE-së
Konsumi i energjisë elektrike është rritur me 10 për qind ditët e fundit, nga konsumatorët që furnizohen në rrjetin e Shpërndarjes. Shifrat e OSHEE-së flasin për 24 mijë megaËat/orë energjie në ditë, nga rreth 22.230 megaËat/orë që ishin në ditët e para të janarit.

Presidenti Nishani dekreton “Buxhetin 2017” Presidenti Nishani dekreton “Buxhetin 2017”
Pavarësisht kërcënimit të institucionit të Presidencës se, në rast se nuk miratohej ndryshimi i buxhetit me një shtesë prej 20 milionë lekësh “Buxheti i vitit 2017” do të dërgohej në Gjykatën Kushtetuese, duket se shtesa e miratuar me 10 milionë lekë ka kënaqur këtë institucion.

Energjia, çmimi nuk ndryshon. OSHEE: Kompanitë e mëdha ta blejnë në treg Energjia, çmimi nuk ndryshon. OSHEE: Kompanitë e mëdha ta blejnë në treg
Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) nuk do të kërkojë ndryshimin e asnjë tarife energjie për konsumatorët familjarë dhe bizneset për vitin 2017.

Serbia pengon interkonjeksionin, Gjiknuri: Do t’i kërkojmë ndihmë Merkelit Serbia pengon interkonjeksionin, Gjiknuri: Do t’i kërkojmë ndihmë Merkelit
Serbia po bllokon vënien ne punë të linjës së interkonjeksionit mes Shqipërisë dhe Kosovës. Ministri i Energjisë, Damian Gjinkuri deklaroi se Qeveria do të kërkojë ndihmën e fuqive europiane për të zgjidhur krizën.

Investimet në rrjet, nënstacion i ri i energjisë në Leskovik Investimet në rrjet, nënstacion i ri i energjisë në Leskovik
Ministri i Energjisë dhe Industrisë, Damian Gjiknuri dhe administratori i Operatorit të Shpërndarjes Adrian Çela zhvilluan një inspektim në Bashkinë e Kolonjës në kuadër të investimeve që po kryhen në rrjet.

HEC-et private, edhe ASHTA ikën nga KESH dhe firmos me OSHEE HEC-et private, edhe ASHTA ikën nga KESH dhe firmos me OSHEE
Edhe shoqëria koncesionare ASHTA ka firmosur kontratë me OSHEE, sipas ligjit të ri, duke e transferuar detyrimin per blerjen e energjise nga KESH tek Operatori i Shperndarjes.

Investimet për HEC-et, Gjiknuri: 9.5 mld lek për Kaskadën e Drinit Investimet për HEC-et, Gjiknuri: 9.5 mld lek për Kaskadën e Drinit
Qeveria ka investuar deri më tani 9.5 miliardë lekë në 3 HEC-et e Kaskadës së Drinit, prej të cilave 1.9 miliardë janë përqëndruar vetëm në HEC-in e Vaut të Dejës.

Negociatat me TAP, Shqipëria kërkon gaz shtesë Negociatat me TAP, Shqipëria kërkon gaz shtesë
Qeveria shqiptare është përfshirë në negociata intensive me konsorciumin TAP, për të barazuar përfitimet nga investimi më i rëndësishëm i 20 viteve të fundit në vend, me shtetin fqinj Greqinë. Ministri i Energjisë Damian Gjiknuri thotë se pika e parë janë përfitimet e shtetit nga taksat.

TEC-i i Vlorës, gjiganti energjitik i ‘fjetur’ TEC-i i Vlorës, gjiganti energjitik i ‘fjetur’
Kriza energjitike e vitit 2002 e detyroi qeverinë e asaj kohe që t’u drejtohej gjithnjë e më shumë burimeve alternative të energjisë elektrike, për të mos u varur vetëm tek reshjet dhe prurjet e lumenjve.

OSHEE publikon të dhënat: Humbjet në rrjet ranë në 28 përqind OSHEE publikon të dhënat: Humbjet në rrjet ranë në 28 përqind
Operatori i Sistemit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike ka publikuar të dhënat për 8-mujorin e këtij viti, që nga ulja e humbjeve në rrjet, arkëtimet, lidhjet dhe matësat e rinj e deri tek kontratat me klientët.

OSHEE kurseu 100 mln euro. Ulja e humbjeve, sa 1% e PBB OSHEE kurseu 100 mln euro. Ulja e humbjeve, sa 1% e PBB
Ulja e humbjeve të energjisë i ka kursyer Operatorit të Shpërndarjes, por edhe buxhetit të shtetit, një faturë që shkon sa 1 për qind e prodhimit kombëtar. Të dhënat bëhen publike nga Enti Rregullator i Energjisë.

ERE, miratim të ndryshimit të pronësisë për asetet mbi 150 mln lekë ERE, miratim të ndryshimit të pronësisë për asetet mbi 150 mln lekë
Enti Rregullator i Energjisë do të miratoje çdo kalim pronësie të aseteve për investimet në energjetikë, duke nisur nga vlera e 150 milionë lekëve ose të 5 megavatëve. Rregullorja që përcakton procedurën ka hyrë në fuqi me botimin në Fletoren Zyrtare. Ajo vjen si kusht i ligjit të ri për energjinë dhe ligjit për sektorin e gazit natyror.

Investime në Jug për të zgjidhur problemet me energjinë. Shpëton Himara Investime në Jug për të zgjidhur problemet me energjinë. Shpëton Himara
Ndërprerjet e shpeshta të energjisë elektrike dhe cilësia e dobët e furnizimit në bregdetin e jugut vë në rrezik prej vitesh sezonin turistik nga Vlora, në Sarandë.

Gjermania financon interkonjeksionin Shqipëri-Maqedoni Gjermania financon interkonjeksionin Shqipëri-Maqedoni
Në mjediset e Ministrisë së Energjisë u firmos këtë të martë marrëveshja mes qeverisë shqiptare dhe asaj gjermane, që siguron financimin e projektit të lidhjes energjitike 400 kV mes Shqipërisë dhe Maqedonisë.

Shqipëria, me bursë energjie. Shmangen tenderët për shitblerjen e saj Shqipëria, me bursë energjie. Shmangen tenderët për shitblerjen e saj
Shqipëria nuk arriti asnjëherë të ndërtojë një bursë financiare, por duket se do të jetë një ndër vendet e para në rajon që do të ketë një bursë për energjinë.

Gazifikimi i Shqipërisë, projekti: 5 degëzime për të mbuluar territorin Gazifikimi i Shqipërisë, projekti: 5 degëzime për të mbuluar territorin
Shqipëria ka për herë të parë një dokument, që parashikon sesi do të bëhet shpërndarja e rrjetit të gazit pas vënies në punë të gazsjellësit Trans Adriatik (TAP). Nevoja për gaz në raport me popullsinë, sipas këtij masterplani, mund të nisë nga 1.4 miliardë metër kub në vitin 2020.

Liberalizohet tregu i energjisë, nga 1 korriku bizneset e blejnë vetë Liberalizohet tregu i energjisë, nga 1 korriku bizneset e blejnë vetë
Shqipëria ka nisur zyrtarisht liberalizimin e tregut të energjisë. Kjo do të thotë se deri në fund të vitit të ardhshëm, mbi 5 mijë biznese nuk do të furnizohen më nga OSHEE, por do e blejnë energjinë në tregun e lirë.


TEMAT E DITËS


MË TË LEXUARAT
TREGJE DHE BURSA
S&P 500 2472.54
-0.91
-0.04%
FTSE 100 7452.91
-34.96
-0.47%
NASDAQ 6387.7539
-2.2480
-0.0352%
FTSE MIB Index 21202.16
-236.47
-1.10%
CAC 40 5116.00
-83.22
-1.60%
DAX 12240.06
-207.19
-1.66%
HANG SENG 26706.09
-34.12
-0.13%
Nikkei 225 20099.75
-44.84
-0.22%
S&P/ASX 100 4749.30
-35.00
-0.73%

Top Channel 2001 - 2016
Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i përmbajtjes së kësaj faqeje.