1/5
1. Pikes Peak Marathon, është maratona më sfiduese që mbahet në SHBA. Atletët duhet të vrapojnë në një terren që është 7.815 metra mbi lartësinë e detit, me ndryshime të temperaturave me rreth 50 gradë celsius dhe shpesh ata përballen me mot ekstrem; stuhi të papritura dhe rrufe në majat e larta të maleve. Shumë e nisin këtë maratonë po fare pak arrijnë ti shkojnë deri në fund.