Ngjela në Open: Po nuk ndërhyri SHBA, Bashkimi Europian nuk e kalon krizën

10/04/2020 00:27

Avokati Spartak Ngjela foli në Open në Top Channel ku tha se Bashkimi Europian nuk ka dhënë një shifër optimistë për rimëkëmbjen ekonomike pas kalimit të pandemisë së Covid-19.

Çfarë do të ndodhë më Bashkimin Europian, a do të shpërbëhet?- e pyeti Eni Vasili.

“Situata është e komplikuar. Shifra që dha BE nuk është optimiste. Bashkimi Europian ka 446 milion banorë dhe dha 500 miliard euro, ndrësa Shtetet e Bashkuara të Amerikës ka 320 milion banorë dhe dha 2 biliard dollarë.

Dëmi i kësaj krize mund të parashikohet në 9-10 trilion euro. Unë them se situata është sikur në krizën e Luftës së Dytë Botërore në qoftë se Amerika nuk ndërhyn, BE-ja nuk do ta kalojë krizën”- tha Ngjela.

Top Channel