Eksperti i Shëndetit Publik në Open: Në SHBA për dy javë pritet që numri i vdekjeve të mbetet i lartë

07/04/2020 22:28

Eskperti i Shëndetit Publik, Gani Abazi foli në Open në Top Chanel me anë të një lidhje skype ku tregoi situatën që paraqitet në Shtetet e Bashkuara  të Amerikës nga pandemia e koronavirusit.

Sipas Abazit nuk janë marrë masat në kohë dhe ka një vonesë në këtë aspkët. “Masat jaë marrë me vonese, ndryshe nga situata e pandemive të tjera siç ishte ajo e Ebolas apo H1N1 ku Obama i mori masa shumë shpejt.

Sipas ekspertëve pritet që këto dy javë numri i infektimeve dhe i vdekjeve të mbetet i lartë. Shpresojmë që pas 2 javësh të fillojë të ulët kurba e rasteve të reja dhe vdekjeve”- tha Abazi.

Top Channel