“Përjashtojeni nga Sanremo!”/ 20 mijë firma për të ‘përzënë’ reperin e famshëm

22/01/2020 22:09

Në 24 orë peticioni i nisur në Change.org nga Carmen Cera në emër të mësuesve të Shkollës së Mesme Shkencore Nicolò Palmeri të Termini Imerese për t’i kërkuar Rait të mos ngjiste në skenën e Sanremo, reperin Junior Cally për përmbajtjen e këngës dhe videoklipit të “Strega” të publikuar nga ai 2 vjet më parë, ka mbledhur 20 mijë firma.

Në apel përmendet teksti i këngës në të cilën Cally përdor gjuhën “seksiste, të egër dhe të rrezikshme” (“Unë e vrava atë, e grisja çantën e saj) dhe përshkruan imazhet e videos, në tek e cila reperi “lëviz para një vajze të lidhur duar dhe këmbë në një karrige me një maskë në kokë”.

“Ne, me përjashtimin e tij nga Sanremo, ritheksojmë – lexohet peticioni – që dhuna ndaj grave duhet të luftohet publikisht dhe në mënyrë të veçantë veçanërisht në një nivel kulturor dhe që media të ketë një rol themelor në këtë, në mënyrë që puna e përditshme e arsimtarëve të mos mposhtet në emër të ligjeve të tregut “.

Top Channel