Të gjithë kemi dëgjuar shprehjen “grua e lumtur, jetë e lumtur” por një studim i ri ka gjetur “gruaja kontrolluese, jeta më e shëndetshme” si e vërtetë.

Studimet e mëparshme kanë treguar se bashkëshortët mund të ndikojnë në shëndetin dhe jetëgjatësinë e njëri-tjetrit. Sidoqoftë, ky studim ndriçon arsyen se përse duhet të vlerësohen gratë.

FOTO GALERI
1/5
Rezulton se kur burrat janë martuar në mënyrë jo të lumtur, ata kanë një rrezik më të ulët të zhvillimit të diabetit/ Por edhe nëse e zhvillojnë atë, ata kanë një shans më të lartë për trajtim të suksesshëm, falë grave të tyre.

Top Channel