Ushtria amerikane shtrin “ndikimin” në Evropë/ Çfarë është “Defender-Europe 20”

29/12/2019 19:36

Vitet e fundit, Evropa ka parë se si janë zhvilluar disa nga ushtrimet më të mëdha ushtarake në historinë e saj. Anaconda-2016 e NATO-s në Poloni dhe stërvitja Trident Juncture-2018 në Norvegji, Suedi dhe Finlandë përfshinë përkatësisht 31,000 dhe 50,000 trupa. Dhe tashmë edhe Defender-Europe 20.

Ushtrimi DEFENDER-Europe 20 është vendosja e një force të besueshme luftarake nga Shtetet e Bashkuara në Evropë, zhvendosja e pajisjeve dhe lëvizja e personelit dhe pajisjeve nëpër zona të ndryshme stërvitore.

Pajisjet me bazë në Sh.B.A do të largohen nga portet në katër shtete dhe do të arrijnë në gjashtë vende evropiane. Kjo do të kërkojë mbështetjen e dhjetëra mijëra anëtarëve të shërbimit dhe civilëve në kombe të shumta.

Anëtarët e shërbimit amerikan do të përhapen më pas në të gjithë rajonin për të krijuar baza të ndërmjetme me forca shumëkombëshe dhe të marrin pjesë në ushtrime të ndryshme vjetore.

Këto ushtrime amerikane dhe evropiane zhvillohen rregullisht dhe nuk janë pjesë e DEFENDER-Europe 20, por përkundrazi “lidhen” përmes një skenari të përbashkët ushtrimesh, komandës së koordinuar të misionit, qëndrimit të ndërsjellë dhe mjedisit të përbashkët të komunikimit.

DEFENDER-Europe 20 është vendosja më e madhe e forcave me qendër amerikane në Evropë për një stërvitje në më shumë se 25 vjet.

Top Channel