Midis maleve Apenine dhe detit Adriatik, në Italinë Qendrore, ndodhet një qytet i vogël mesjetar, i quajtur Piobiko, që ka famë botërore për shëmtinë.

Kjo vjen sepse në vitin 1879, në këtë qytet u hap “Klubi i të shëmtuarve”, një shoqatë që nderon njerëzit e çdo lloj pamjeje, për të vënë në dukje që të gjithë janë njësoj, pavarësisht mënyrës se si duken.

Sot, ky klub jo vetëm që vazhdon të ekzistojë, por ka rreth 30 mijë anëtarë nga 25 vende të ndryshme të botës.

“Club dei Brutti” u hap fillimisht si një lloj agjencie martesore për gratë beqare të qytezës. Më pas, banorët e kthyen në një mision përë t’i kujtuar botës që bukuria e brendshme është më e rëndësishme se ajo e jashtme.

FOTO GALERI
1/17
Në vitin 2007, Piobiko vendosi një statujë që i përkushtohet njerëzve të shëmtuar

Top Channel