Është vendi ku ka shumë pak doktorë, dhe më shumë 100-vjeçarë se kudo tjetër.

Ishulli Okinava në Japoni ka marrë nofkën “ishulli i të pavdekshmëve”, pasi ka numrin më të lartë të qind-vjeçarëve në të gjithë Japoninë.

Më specifikisht, fshati Kitanakagusuku renditet i pari në vend për sa i përket jetëgjatësisë së grave. Por çfarë ka ky ishull që njerëzit jetojnë aq gjatë dhe pa mjekë rrotull?

FOTO GALERI
1/5
Familjarët i quajnë qind-vjeçarët “thesar”. Katër parimet që kanë pleqtë në këtë ishull janë

Top Channel