Dy emigrantë të paligjshëm janë burgosur pasi akuzohen për drejtimin e një fabrike droge me vlerë 450,000 paund në Birmingham, Angli.

Policia zbuloi se çdo dhomë – përveç një – në një shtëpi në Quinton ishte duke u përdorur për të rritur kanabis.

Rajmond Dani, 24 vjeç dhe Adrian Gollakij, 29 vjeç, u dënuan me 18 muaj burg pasi pranuan akuzën për prodhimin e një droge të kontrolluar.

Njëri prej oficerëve tha se vendi ku u gjet droga ‘ishte formacioni më i madh dhe më profesional’ që ai kishte parë në 20 vitet e tij në detyrë.

Gollakij u arrestua në kopshtin e pasmë pasi u përpoq të ikte ndërsa Dani u gjet në korridor. Kishte tre dhoma në katin e parë dhe katër sipër, ndërsa kuzhina ishin duke u përdorur për të rritur kanabis.

Oficerët gjetën gjithsej 541 bimë – së bashku me një qese të madhe kanabisi.

John Brotherton, avokati i Danit, tha se kishte ardhur në Mbretërinë e Bashkuar duke menduar se ai do të bënte punë ndërtimi në vend se të punonte në një fabrikë kanabisi.

Babir Adris, avokat për Gollakij, tha se ishte i arsimuar, nuk kishte qenë këtu shumë kohë dhe se shpresonte të kishte një jetë më të mirë.

Të dy burrat i thanë policisë se ishin në borxh ndaj njerëzve që i kishin ndihmuar të vinin në këtë vend.

FOTO GALERI
1/2
Adrian Gollakij

Top Channel