Në kuadër të 75 vjetorit të çlirimit të Elbasanit, dhe të festave të Nëntorit, në Muzeun Etnografik në Elbasan, është hapur një ekspozitë me foto të vjetra nga arkivi i këtij muzeu.

Shumica e fotove që flasin për këtë datë të rëndësishme dhe njerëzit që kontribuan nuk është publikuar kurrë më parë.

Por përveç nxënësve që vizitojnë muzeun, duket se interesi nuk është i madh nga qytetarët, edhe pse ekspozita është interesante dhe e papublikuar më parë.

Çetat e asaj kohe, brigatat sulmuese, djemtë e vajzat partizane, shtëpitë që u përdorën si bazaluftarake etj, janë pjesë e kësaj ekspozite, e cila përshkruan një pjesë të historisë tonë.

Top Channel