Partia Demokratike nuk do të jetë pjesë e diskutimeve parlamentare për projekt buxhetin e 2020 për shkak të lënies së mandateve, por kjo nuk e shmang opozitën nga debati publik, thotë ne një intervistë për Top Channel, ish nën kryetarja e Komisionit të Ekonomisë, Jorida Tabaku.

Sipas saj edhe në diskutimet e buxheteve të mëparshme asnjë propozimi i PD nuk është marrë parasysh, dhe në këtë situatë pesimite ekonomike, shton ajo, dalja nga kriza vjen vetëm me ndryshimin e qeverisë.

Nga ana tjetër kostot rriten thotë zonja Tabaku, dhe vendi po braktiset nga të rinjtë për shkak të papunësisë.

Sipas Jorida Tabakut, buxheti nuk jep zgjidhje as për bizneset dhe as për konsumatorët.

Donald Jorgoni

Top Channel