Martesa e Ahmet Zogut dhe Konteshës hungareze Geraldinë tërhoqi vëmendjen edhe për fatin se ajo ishte katolike dhe mbreti i shqiptareve mysliman.

Ndaj brenda pallatit mbretëror u projektua një kishë, të cilën Geraldina nuk mundi ta shihte kurrë. Kisha degradoi ndër vite, por Enver Hoxha e kurseu në aksionin e prishjes së kulteve fetare në vend.

E lënë në haresë për gati 60 vite ajo u restaurua dhe u kthye në identitet. Top Channel e sjell për herë të parë ekskluzivisht për publikun këtë kishë të veçantë.

Top Channel