Top Story/ Fshati Panarit i Korçës, 85 % e popullësisë është shpërngulur

08/10/2019 21:51

Korça, vendi i serenatave por edhe i djepit të kulturës duket se po kalon më shpejt në krizën e zbrasjes nga popullsia.

Nëse në vitin 2001 në rrethin e Korçës numëroheshin mbi 264 mijë banor, sot janë më pak se 207 mijë banor. Kjo shifër është alarmante kur mendon se njerëzit po ikin nga fshatra dhe qytete, që kanë potenciale të mëdha zhvillimi.

Udhëtimi i Top Story nisi nga fshati Panarit, ku më përpara numëroheshin mbi 250 familje, ndërsa sot janë më pak se 35.

“Deri në vitin 1991 kanë qenë mbi 2150 banor. Më pas kanë filluar shpërnguljet masive dhe mbi 85% e popullsisë është shpërngulur”, tregon Fatos Zyla, banor i fshatit.

Popullsia e Panaritit po plaket gjithnjë e më shumë, pasi të rinjtë kanë ikur në emigrim ndërkohë që numri i lindjeve është ulur ndjeshëm.

“Më parë ka patur 35 lindje në vit ndërsa tani mund të ketë 3-4 lindje në vit”, tregon Emir Demko, banor i fshatit.

Top Story/ Fshati Panarit i Korçës, 85 % e popullësisë është shpërngulur

Top Story/ Fshati Panarit i Korçës, 85 % e popullësisë është shpërngulurKorça, vendi i serenatave por edhe i djepit të kulturës duket se po kalon më shpejt në krizën e zbrasjes nga popullësia. Nëse në vitin 2001 në rrethin e Korcës numëroheshin mbi 264 mijë banor, sot janë më pak se 207 mijë banor. Kjo shifër është alarmante kur mendon se njërzit po ikin nga fshatra dhe qytete, që kanë potenciale të mëdha zhvillimi.Udhëtimi i Top Story nisi nga fshati Panarit, ku më përpara numëroheshin mbi 250 familje, ndërsa sot janë më pak se 35. “Deri në vitin 1991 kanë qënë mbi 2150 banor. Më pas kanë flluar shpërnguljet masive dhe mbi 85% e popullsisë është shpërngulur”, tregon Fatos Zyla, banor i fshatit.Popullsia e Panaritit po plaket gjithnjë e më shumë, pasi të rinjtë kanë ikur në emigrim ndërkohë që numri i lindjeve është ulur ndjeshëm. “Më parë ka patur 35 lindje në vit ndërsa tani mund të ketë 3-4 lindje në vit”, tregon Emir Demko, banor i fshatit

Posted by Top Story në Top Channel on Tuesday, October 8, 2019

Top Channel