Top Story/ Zbulohet lista e fëmijëve të diplomatëve, që kanë pasaporta diplomatike në shkelje me ligjin

17/09/2019 22:18

Por e njëjta shkejlje ligjore vërehet edhe për trupën tonë diplomatike jashtë vendit. Në nenin 54, ligji për shërbimin e jashtëm, shprehimisht thotë se Bashkëshorti ose Bashkëshortja e diplomatit dhe fëmijët deri në moshën 18 vjeç gëzojnë të drejtën e mbajtjes së pasaportës diplomatike.

Por realisht në trupën tonë diplomatike janë me shumicë fëmijët e diplomatëve që i kanë kaluar të 18-tat dhe akoma kanë pasaportë diplomatike.

Top story siguroi listën me emrat e këtyre personave. Sicc e shikoni në krye lexohet se kjo është lista e fëmijëve të pajisur me pasaportë diplomatike që kanë mbushur 18 vjeç. Numri total i tyre është 54 persona.

Këta janë fëmijë të diplomatëve që shërbejnë jasht shtetit por edhe brenda Ministrisë së Punëve të Jashtme. Po të marrim një rast konkret shohim se sa shumë pas dore është lënë ky kriter i ligjit. Do të bëjmë një kërkim për emrat e parë në listë, që të jemi të paanshëm në përzgjedhjen tonë. Në krye kemi vëllezërit Erlind dhe Taulant Sulko. Janë djemt e z. Taip Sulko që shërben si këshilltar Ministër në Ambasadën Shqiptare në Kanada.

Po ti referohemi Regjistrit Kombetar te Gjendjes Civile shohim që Erlindi ka lindur në vitin 92. Pra ai sot është 27 vjec. Por vazhdon të mbajë pasaportë diplomatike. Por vëllai I tij Taulanti është I datëlidnjes 19/4/1988. Pra sot është 31 vjec. Ai duhet ta kishte dorëzuar pasaportën diplomatike që në vitin 2006. Por kjo gjë nuk ka ndodhur. Kujtojëm që ligji thotë fëmijët e diplomatëve mund të mbajën pasaporta diplomatike deri në moshën 18 vjec. Por ky ligj është shkelur në Shqipëri me të dyja këmbët.

Po ashtu edhe fëmijët e Zotit Artur Kuko, një prej ambasadorëve mëtë nderuar të Shqipërisë. Djali I tij, Besian Kuko i lindur ne vitin 1992, sot është 28 vjec. Pra ka 10 vjet që mban pasaportë diplomatike në shkelje të ligjit. Po ashtu djali tjetër i zotit Kuko, Enea. Ai ka lindur në vitin 1995 dhe duhet ta kishte dorëzuar pasaportën diplomatike në vitin 2014.

Kështu lista vazhdon me fëmijë të diplomatëve në Washington, në Berlin, në Bruksel, në Vjenë, në Kopenhagen, në Madrit etj. Kjo është arseja përse sot shqipëria ka më shumë pasaporta diplomatike se Britania e Madhe. Sepse në Shqipëri tarafet familjare janë më të forta se ligji.

=>Të gjitha lajmet nga Top Story

 

https://www.facebook.com/tch.topstory/videos/376502459938033/

Top Channel