Në çdo epokë, secili komb ka pasur gjithmonë trendet e tija të modës dhe standardet e bukurisë. Ndonjëherë gratë duhej të sakrifikonin shëndetin, pamjen, madje edhe jetën për t’i përmbushur këto standarde.

Për më tepër, gjëra të ndryshme, të tmerrshme dhe të çuditshme dikur ishin vërtet normale për vajzat në modën e së kaluarës. Ne po ju prezantojmë  gjërat më të rrezikshme që paraardhësit tanë kanë bërë për tu dukur sa më trendi.

FOTO GALERI
1/8
Shtypja e gjoksit- Standardet e bukurisë së mesjetës pohuan se gratë duhej të kishin gjinj të vegjël për shkak të ndikimit të krishterimit. Trupat e grave duhej të ishin jo seksuale: vithe të holla, gjoks të sheshtë, duar dhe këmbë të vogla dhe buzë të holla. Për të arritur këto rezultate, vajzat i lidhnin gjinjtë e tyre duke filluar që në fëmijëri, aq sa gjëndrat e tyre të qumështit ndaluan të zhvillohen.

Top Channel