Në kohët e sotme, kompanitë e makinave duket sikur prezantojnë modele të reja vit pas viti.

Larmia e versioneve, dizenjove e modeleve është aq e madhe sa as dashamirësit më të mëdhenj të  makinave nuk i ndjekin dot.

Prodhimi mesatar për një model të ri është rreth 6 vite. Kjo do të thotë që kur një kompani sjell një model të ri, teksa e shesin, janë duke planifikuar modelin pasardhës.

Megjithatë, industria e makinave është plot me modele specifike që janë prodhuar për shumë vite, më shumë se ç’prisnin vetë kompanitë.  Këto janë disa prej tyre.

FOTO GALERI
1/14
Mercedes SL R107 u prezantua në vitin 1971 dhe u kthye në simbol të klasit të lartë të makinave kabriole. Prodhimi i këtij modeli vazhdoi për plot 18 vite, dhe u ndërpre vetëm në vitin 1989.

Top Channel