Në Kosovë autoritetet tërhoqën vërejtjen se pajisja e Serbisë me armatime ruse paraqet mesazhe kërcënuese të shtetit serb ndaj Kosovës, ndërsa i kërkuan Beogradit që t’u jap fund siç thuhet, deklarimeve kërcënuese.

Reagimet pasuan edhe një vizitë shefit të Shtabit të ushtrisë së Serbisë, Milan Mojsiloviç, në Moskë ku ai citohet të ketë thënë se me kolegët rus kishin analizuar posaçërisht situatën në Kosovë dhe se Serbia ka mbështetjen e udhëheqjes ushtarake ruse për mënyrën se si po punon ajo për çështjen e Kosovës.

Top Channel