Deti Salton është liqeni më i madh i Kalifornisë. I vendosur në Imperial County rreth 240 km në jug të Los Anxhelosit, Deti i Saltonit dikur ishte një parajsë detare multimilionere. Ky vend frekuentohen nga pushues të pasur dhe artistë të famshëm.

Por pastaj diçka filloi të shkonte keq. Liqeni filloi të thahej, duke kërcënuar fatin e peshqve, specieve të zogjve migrues, madje edhe shëndetin publik. Rritja e kripësirës dhe kimikateve toksike ndotën ujërat e tij, dikur të pastër. Hotelet u zbrazën dhe shtëpitë u braktisën. Shumë shpejt resorteve ekskluzive që rreshtonin brigjet e tij sot ngjajnë me një qytetet fantazmë.

Pra, çfarë ndodhi? Klikoni përmes galerisë dhe gjeni më shumë për një nga fatkeqësitë më të këqija ekologjike në kujtesën e fundit.

 

 

 

 

FOTO GALERI
1/14
Krijuar gabimisht - Deti nuk është produkt i kompetencave të natyrës. Përkundrazi, është bërë nga njeriu, i krijuar nga një gabim inxhinierik.

Top Channel