Shkarkimi i Metës, Xhafaj dhe Majko s’firmosën; Presidenti merr përgjigjie nga KQZ

17/06/2019 15:13

Për shkarkimin e Ilir Metës kanë hedhur firmat disa prej senatorëve të PS dhe ish bashkëpunëtor të tij të ngushtë në detyrat që ka mbajtur si ,zëvendës kryeministri Erion Braçe, ish-kryeministri Bashkim Fino, Spartak Braho, Musa Ulqini, Blendi Klosi, Besnik Baraj ndërsa firma e 55-të i përket Ditmir Bushatit.

Nuk e hodhën firmën për shkarkim ish kryeministri Pandeli Majdo dhe Fatmir Xhafaj. Në këtë luftë politike me të tilla përmasa ku për herë të parë kërkohet shkarkimi presidentit të vendit duket se Ilir Meta nuk do të bëj spektatorin e të mbaj mbi vete titullin si president nën hetim nga parlamenti.

Hapin e parë e hodhi të premtet kur kërkoi informacion nga KQZ për numrin e deputetëve present në kuvend dhe përgjigja i mbërriti paraditen e të Hënës. Por a do ta përdorë presidenti nenin e kushtetutës që thotë se Parlamenti duhet të ketë 140 deputetë në një kohë ku ka 12 për ta shpërndarë atë? Topi është në fushën e presidentit.

Top Channel