Departamenti Amerikan i Shtetit ka për detyrë të paralajmërojnë qytetarët e vet se në cilat vende kanë më shumë mundësi të sulmohen për shkak të sulmeve terroriste dhe nga trazirat civile i rendit vendet e rrezikshme për turistët me nivele, nga 1 në 4, nga më pak të rrezikshmet te më shumë.

Niveli 1 – Merrni masa normale

Niveli 2 – Shtoni masat e kujdesit

Niveli 3 – Mendohuni mirë për udhëtimin

Niveli 4 – Mos udhëtoni

Gjithsej janë 12 vende evropiane që janë renditur si të Nivelit 2, ku DASH i këshillon qytetarët amerikanë të bëjnë kujdes. Ndërsa gjithë vendet e tjera janë të Nivelit 1, ku këshillohen të marrin masa normale. Të nivelit tre dhe katër, nuk ka asnjë (përveç disa zonave në Rusi).

FOTO GALERI
1/15
Bosnja dhe Hercegovina - Niveli 2; SHBA u kërkon qytetarëve të bëjnë kujdes për shkak të terrorizmit të mundshëm dhe minave të fshehura në zona të ndryshme të vendit, që nga koha e luftës.

Top Channel