Ajo që duhej të ishte një udhëtim i shkurtër për Greg Girard shpejt u kthye në një qëndrim të pacaktuar. Kur arriti në Tokio në vitet 1970, fotografi kanadez menjëherë u dashurua me qytetin, banorët e tij dhe atmosferën krejtësisht të re.

Pasi mori një punë me kohë të pjesshme si mësuese anglishteje, Girard gjeti një strehim dhe iu kushtua eksplorimit të qytetit me kamerën e tij.

Imazhet e marra në atë kohë, kryesisht printime në bardhezi, mbetën të panjohura derisa Fondacioni Magenta i solli ato në një libër të quajtur Tokio-Yokosuka 1976-1983.

FOTO GALERI
1/11
Keiko, Yoyogi Park, 1979

Top Channel